13,56 MHz RFID kart FUDAN CARD FM1108 / F08 - Proximity Kart


13,56 Mhz frekanslı , ISO14443A endüstri standartlarında içerisinde bir mikro işlemci ve anten barındıran kartlardır. 0-10 cm aralığında mesafelerde okuma/yazma yapabilmektedir. İçerisinde bulunan çipte 16 bitlik 4’er bloklar halinde 16 sektör bulunmaktadır.


Mifare Kart Geçiş ve Ödeme Sistemlerinde Kullanılan

Temassız ve Akıllı Bir Karttır. 


Mifare Kart Nedir , kartların içerisine bir mikrochip ve mini bir yazılım yüklenmiş akıllı kartlardır. Temassız Akıllı Kart ve Ön Ödemeli Kart Sistemi yada turnike geçiş sistemlerinde kullanılarak akıllı kart okutucuya yaklaştırılarak temassız (örneğin Dıt Kart) okutma işlemi yapılabilen akıllı kart çeşididir. Bir banka hesabına bağlı olmadan kredi kartlarında olduğu gibi bir kredi limiti bulunmaz. Kartın üzerine yüklenen tutar kadar harcama yapılabilir.

Mifare Kart Teknik Özellikleri


Üretici Mango veya Fudan Microelectronics

 RF Protokol: ISO 14443 A

 Frekans: 13,56 Mhz

 Memory: 1 Kb

 Okuma Mesafesi : 5-10 cm

 Ölçüler : CR80 (85,60 x 53,98 mm)

 Kalınlık : 0,84 mm

 Malzeme : PVC

 Baskı Seçenekleri : Thermal Baskı, Re-transfer baskı vb. 

 Paket İçeriği: 200 Adet/Kutu

RFID Bileklik Kol Bandı

 

Proximity (125 Khz) - Mifare/Fudan (13,56 Mhz)

Temic 5577. 

İstenilen renk ve ebatta

 

RFID Anahtarlık / Göstergeç

 

Proximity (125 Khz) - Mifare/Fudan (13,56 Mhz)

Temic 5577. 

İstenilen renk ve şekilde

 


Kart Yapım Malzemeleri

Empty Leg Flights

RFID INLAY 

A4 - A3 SIZE PRELAMINED RFID INLAY

TK 4100 - FM1108 - TKS50 - 5577

Group charter flightsPVC SHEETS

PVC

INKJET (FOR EPSON - HP) / LASER (KONICA MINOLTA)

HP INDIGO

 

PVC SHEETS / GOLD / SILVER WHITE / OVERLAY

INKJET (FOR EPSON - HP) / LASER (KONICA MINOLTA)

HP INDIGO


RFID Kartlar

 

 

RFID , ingilizce RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION açılımının kısaltmasıdır. Radyo frekansı ile haberleşen ve içinde bilgi depolayabilen chip teknolojisi olarak da tanımlanabilir. Chip’ in kullandığı frekansa, hafızaya, haberleşmede kullanılan protokole ve ürünün şekline göre çok farklı RFID tipleri vardır. Bir RFID ürünü kart şeklinde olabileceği gibi, disk, tüp veya herhangi bir geometride de olabilir. Disk şeklinde olanları TAG olarak adlandırılmıştır. Bilgi alışverişi sırasında tamamen radyo frekansı kullanıldığı için temassız kontrol sistemi olarak da bilinmektedir. Bugün bilgi depolayabilen tanımlama için teknolojinin ulaştığı son noktadır.

 


RFID Kartlar


RFID teknolojisine sahip ürünler pasif ve aktif olmak üzere 2 temel sınıfa ayrılır. Pasif tipteki ürünlerin içinde bir pil kaynağı yoktur. Gerekli enerjyi kendilerini okuyan cihazların antenlerinden dolayı oluşan elektrik alanından elde ederler. Bu yüzden ömürleri yaklaşık 100 yıl gibi uzun bir süredir. Ancak okuma mesafeleri kullanılan frekansa da bağlı olarak oldukça kısadır. Aktif ürünler ise enerji elde etmek için dahili bir enerji kaynağı bulundurur. Bu kartların ömürleri genelde 5-10 yıl civarındadır. Ancak okuma mesafeleri daha uzundur. Ülkemizde otoyollarda kullanılan OGS sistemi aktif, KGS sistemi ise pasif ürün grubuna ait birer örnektir. RFID teknolojisi bugün tüm dünyada yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Personel kontrolü, ürün ve hayvan takibi, güvenlik bunlardan sadece birkaçıdır. RFID kartların yüksek güvenliğe sahip olanları Dünya’da kimlik kartı ve kredi kartı olarak da kullanılmaktadır.


Akıllı Kartlar Hakkında Sık Sorulan Sorular

Akıllı Kart Nedir?

 

Akıllı kart; standart kredi kartı boyunda olmakla beraber manyetik şerit yerine, kart içine gömülü bir mikro bilgisayarı vardır. Akıllı kartların üzerindeki mikro bilgisayar, bilgi işler ve depolar. Bu bilgiler fiziksel bir güvenlik altında işlem görür.

 

Akıllı Kart Kullanım Alanları

Finans

Finans sektöründe kullanılan manyetik bantlı banka kartları ve kredi kartları 1 Ocak 2005 tarihine kadar EMV’nin şartları gereği akıllı kart formatında olmalı. Finans kuruluşlarının akıllı kart edinimi 2 biçimde olabilmektedir

E-pursen (e-cash) kart

Akıllı banka ve kredi kartları

Sağlık

Birçok ülke, milli sağlık “health care” sistemlerinde akıllı kart kullanımı ile “fround” engellemek ve maliyetler düşürmek için sağlık sistemlerini yeniden yapılandırmaktadır.

IT (Secure E-business)

Sanal dünyanın gelişiminin önündeki en büyük engel olan “güvenliğin” sağlanması amacı ile akıllı kart önemli bir işlev yürütmektedir. Bütün sanal dünya kullanıcıları PC’leri üzerindeki akıllı kart okuyucusu ile kimliklerini genel ağlar üzerinde (internet, intranet, extranet) sağlamaktadırlar.

Ulaşım

Akıllı kart kullanımının en yaygın uygulaması ulaşım alanında da yaygın olan şehir içi toplu taşıma çözümlerine ilaveten elektronik ve otomatik check-in için hava uçuşunda da kullanılmaktadır.

Kimlik

Akıllı karta dayanan kimlik (ID) uygulamaları birçok farklı alanda kullanılmaktadır.

Nüfus

Okul kimlikleri

Sürücü belgeleri

 

Müşteri Kartları

Perakende sektöründeki akıllı kart uygulamaları gün geçtikçe artmaktadır. Müşteri bilgileri ve müşteriye özel uygulamalar için perakendeci işletme kartları akıllı kartlara dönüşmektedir. Spor kulüplerinin taraftar (fun club) kartları bu nitelikteki bir başka uygulamadır.

Akıllı Kart Kullanım Alanları Nelerdir?
RFID Nedir?
RFID Kart Çeşitleri Nelerdir?

KALİTE SERTİFİKALARIMIZ